Zwaar bevochten zege van Ritola tegen Flamingo’s. 15-16.

Zaterdag moesten de korfballers van Ritola voor de eerste veldwedstrijd naar Buitenpost, waar de korfbalvereniging Flamingo’s in enkele seizoenen van de tweede klasse naar de hoofdklasse promoveerde. De Zuidlaarders wisten nauwelijks wat ze mochten verwachten. Maar het blijven Friezen.

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht en ondanks de harde wind namen de Drenten een 0-3 voorsprong. Tien minuten voor de pauze stond er 3-6 op het scorebord. De thuisclub zette nog eens alles op alles en forceerde zo een 6-6 ruststand. Dit onder luid gejuich van het talrijke publiek.

Na de thee nam Ritola metn het initiatief en scoorde 6-7. Via 7-8 en 8-9 stond er na tien minuten een geruststellende 8-12 op het scorebord. Tien minuten later was de stand echter 12-13 en twee minuten later was het gelijk, 13-13. Nu werd het echt spannend, met nog veertien minuten te spelen. Na negen minuten scoorde Ritola 13-14. De gasten antwoordden met twee gave treffers en namen zo een 15-14 voorsprong. Nog vier minuten en na twee goede wissels doelpuntte Ritola toch nog twee maal en sleepte zo de overwinning binnen.

Doelpuntenmakers: Lisa Huizinga 4, Melvin Spoelder 3, Stan Terpstra 3, Saskia Gubler 2, Mandy Terpstra 2, Arjan Pot 1 en Tessa Doedens 1.

Zaterdag 20 april komt CSL op bezoek, aanvang 15.30 uur.