Verslag Ritola – EKC2000

Het zal een beladen duel worden in Emmen. Nummer één tegen nummer twee. In Zuidlaren won Ritola met 17-10 van EKC en was het overduidelijk de betere partij. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en hebben de korfballers uit Emmen geen duel meer verloren. Daar tegenover staat dat ook Ritola alle wedstrijden met mooie cijfers won. Ook de toppers tegen Sparta en DTS.

Ritola verkeerd in een uitstekende vorm en reisde vol goede moed af naar het zuiden van Drenthe. Beide ploegen begonnen wat nerveus. Pas na zes minuten viel de eerste goal. De trefzekere Hylke van Gorkum scoorde van afstand en deed dit nog geen minuut later opnieuw. Ondanks deze twee knappe treffers had Ritola al meer moeten scoren en meteen een gat moeten slaan met EKC. Doordat de groenhemden dit niet deden kon EKC bij blijven. In eerste instantie door elke vrije bal die ze kregen te benutten. Na een 4-8 tussenstand scoorde EKC twee maal op rij en kwam het op 6-8.

Vanaf dat moment liep Ritola uit. Mede dankzij een knappe doorloopbal van Chris van Winsum (dit was alweer haar derde goal) en een afstandschot van Anita Huisman. Mieke Hoiting maakte voor Ritola de laatste goal voor rust en bracht de ruststand op 8-14. Het gat was geslagen. De tweede helft begon gelijk opgaand. Na de eerste goal van Mark Vedder antwoordde EKC direct. Dit deed de ploeg uit Emmen eigenlijk na bijna elke goal van Ritola. Tot aan de 12-19. Ritola wist via drie goals van de heren op een 12-22 voorsprong te komen. EKC maakte nog de 13-22 maar leek al de gehele tweede helft te weten dat een overwinning er niet in zat.

Ritola speelde niet groots, maar de overwinning was binnen. Een duidelijke overwinning ook. Ritola staat nu minimaal twee punten los op de concurrenten en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Met nog drie wedstrijden te gaan is het kampioenschap in zicht. Ritola zal aanstaande zaterdag naar Elim afreizen om te spelen tegen Elko. Opvallend en opmerkelijk is dat beide ploegen elkaar nog niet eerder zijn tegengekomen en zullen elkaar nog twee maal treffen. De groenhemden zullen naar verwachting zich niet laten verrassen, want de titel en dus promotie is dichterbij dan ooit.

Scores Ritola: Hylke van Gorkum 5, Mark Vedder 5, Marc Akkerman 4, Chris van Winsum 4, Willem-Jan Tuinman 2, Anita Huisman 1 en Mieke Hoiting 1.

Foto´s gemaakt door EKC2000 vind je hier.