Ritola wint van ODIK, 24-21.

Zaterdag kregen de korfballers van Zuidlaren ODIK uit Barneveld op bezoek. Het ging de laatste tijd niet goed met Ritola. Vooral de vele blessures waren hieraan debet. Redelijk herstel van Hylke van Gorkum en het heroptreden van de vorige coach Niels Tamminga zorgden voor wonderbaarlijk  herstel.

In de eerste vijf minuten van de wedstrijd scoorde Ritola vier maal. ODIK zette hier twee doelpunten tegenover, 4-2. Halverwege stond er 8-4 op het scorebord. Via 13-8 werd de ruststand met 15-11 bereikt.

Wie met een grote overwinning rekende kwam bedrogen uit, want na 16-12 kwam ODIK stap voor stap dichterbij en via 19-17 en 20-18 werd het zelfs met 20-20 een gelijk opgaande strijd. Gelukkig scoorden Stan en Hylke en brachten de stand op 22-20. ODIK maakte er 22-21 van, met nog zes minuten te spelen. Roy en Melvin scoorden uit een vrije bal en een strafworp en maakten zo een einde aan de spanning, 24-21. De twee ingrepen van de goed leidende scheidsrechters onderstreepten het vaak te fysieke spel van de tegenstanders.

Doelpuntenmakers: Melvin Spoelder 7, Hylke van Gorkum 6, Stan Terpstra 4, Roy Terpstra 3, Mandy Terpstra 2, Tessa Doedens 1 en Saskia Gubler 1.

Er wordt twee weken niet gespeeld. De volgende wedstrijd is uit tegen Drachten op 2 maart, aanvang 20.15 uur.