Ritola wint van AVO uit Assen met 20-18.

De korfballers van Ritola hebben afgelopen zaterdag gewonnen van AVO uit Assen. In een zeer spannende wedstrijd kwam de winst mede tot stand door de voortreffelijke invalsbeurt van Roland Jansen, wegens een blessure van Hylke van Gorkum.

In de eerste helft ging de strijd volledig gelijk op. Na een  0-2 achterstand scoorde Ritola 2-2. Via 5-5 keken de Zuidlaarders nog eens tegen een 6-8 achterstand aan. Maar Roland Jansen scoorde met twee gave treffers,  8-8.  Het rustsignaal werd gegeven bij een 9-9 stand op het scorebord.

Na de thee doelpuntte AVO meteen, 9-10. Met twee treffers nam Ritola voor het eerst een voorsprong , 11-10. Met 12-13 stond de thuisploeg evenwel toch weer op achterstand. Via 13-13 en 14-14 stond er halverwege de tweede helft 15-15 op het bord. Opnieuw twee maal Roland Jansen bracht 17-15. Even later maakte Eline Haan zelfs 18-15 en leek de wedstrijd beslist. AVO liep nog een keer in , 18-16. Maar na 19-16 en 20-17 werd de eindstand met 20-18 bereikt. In de slotfase viel Folkert  Bergsma nog zeer verdienstelijk in om de rebound beter te verzorgen.

Doelpuntenmakers: Roland Jansen 7, Eline Haan 6, Saskia Gubler 2, Roy Terpstra 2, Tessa Doedens 1, Britt Terpstra 1 en Stan Terpstra 1.

Zaterdag 30 september speelt Ritola weer thuis tegen Nic. uit Groningen, aanvang 15.30 uur.