Ritola verliest nipt van Sparta Zwolle, 18-20.

Zaterdag kregen de korfballers van Ritola, Sparta uit Zwolle op bezoek. Sparta had al verloren van Heerenveen, waarvan Ritola in de eerste thuiswedstrijd vrij eenvoudig had gewonnen. Evenwel was Ritola met de blessure van Eline Haan en ziekte van Saskia Gubler flink gehavend.

In de eerste helft ging de strijd volkomen gelijk op, halverwege was de stand dan ook 6-6. Pas na tien minuten wist Ritola opnieuw te scoren, maar Sparta had inmiddels drie keer raak geschoten, stand dus 7-9. De rust brak aan met 8-11 op het scorebord.

Ook na de thee lukte het Ritola niet de achterstand te verkleinen. Het werd via 10-13 zelfs 10-16, voor het talrijke publiek een nauwelijks te overbruggen achterstand. Voor de Zuidlaarders in goede doen is echter niets onmogelijk. Door enkele tactische wissels en de steun van het publiek was na acht minuten de aansluitende treffer een feit, 15-16. Sparta liep nog weer uit tot 15-18. Maar vier minuten voor het eindsignaal werd het 18-18. Helaas was voor Ritola deze krachtsinspanning net wat te veel, ze moesten de winst met 18-20 aan de gasten laten. Ritola staat met deze verliespartij samen met Sparta op een gedeelde derde plaats met 4 punten uit 3 wedstrijden.

Doelpuntenmakers: Roy Terpstra 6, Hylke van Gorkum 3, Melvin Spoelder 3, Roland Jansen 2, Stan Terpstra 2, Tessa Doedens 1 en Julia Wolthuizen 1.

Ritola speelt zaterdag 2 december uit tegen ODIK uit Barneveld, aanvang 19.00 uur.