Ritola wint in de slotfase van KIOS uit Ruinerwold; 18-21.

Zaterdag moesten de korfballers van Ritola naar Ruinerwold om tegen KIOS te spelen. Ritola won in de slotfase van deze harde wedstrijd, maar verloor Eline Haan door een ernstige blessure.

In de eerste helft was de strijd volkomen gelijkwaardig. Wel viel het keiharde spel van KIOS op, waarbij de twee scheidsrechters onvoldoende optraden. Bij de stand 0-1 liep een dame van KIOS Eline Haan volkomen tegen de grond en scoorde een punt. De twee! scheidsrechters zagen de overtreding niet eens. Bijna halverwege de eerste helft was de stand 5-5. Na 6-6 wist Ritola voor het eerst een voorsprong te nemen en leek de wedstrijd beslist, stand 6-10. Vooral toen met nog tien minuten te spelen de stand inmiddels 8-13 was geworden. In de tien minuten tot de rust wist Ritola niet te scoren, maar KIOS leek vleugels te krijgen en scoorde vier maal, hierdoor brak de rust aan met een 12-13 stand.

Pas na zeven minuten in de tweede helft werd het 12-14. KIOS scoorde opnieuw, 13-14 en na doelpunten om en om maakte de thuisploeg er 16-16 van. Roland Jansen werd ingezet door de coach André van Mook en Roland scoorde meteen, 16-17. Het werd 17-17, nu gebeurde het noodlottig incident met Eline Haan. Zij moest met hevige pijn in haar knie het veld verlaten. Manon Pater was haar vervangster. Met de moed der wanhoop werd de strijd voortgezet en twee bevliegingen van Melvin Spoelder zorgden voor 17-19. Nog één maal scoorde KIOS, 18-19, maar Tessa Doedens maakte 18-20, waarna Melvin nogmaals schoorde uit een fraaie doorloop bal.

Eline Haan wensen wij van harte beterschap.

Doelpuntenmakers: Hylke van Gorkum 7, Melvin Spoelder 6, Tessa Doedens 2, Eline Haan 2, Roy Terpstra 2, Roland Jansen 1 en Mandy Terpstra 1.

De volgende week speelt Ritola thuis tegen Sparta uit Zwolle. Aanvang 18.40 uur, in De Zwet.