Ritola lijdt forse nederlaag tegen Nic., uit Groningen.

Afgelopen zaterdag werd de tweede helft van de veldcompetitie hervat. Ritola korfbal moest meteen tegen kampioenskandidaat Nic. uit Groningen. Het werd een forse nederlaag met 12-28. Ondanks deze nederlaag bleef Ritola met 13 punten uit negen wedstrijden op de derde plaats in deze overgangsklasse. Er volgen vier ploegen met ieder zes punten, nummer laatst, Sparta uit Zwolle heeft vijf punten. Dus het wordt enorm spannend welk team er degradeert.

Ritola begon niet slecht. Na een 0-2 achterstand werd er vlot gelijk gemaakt. Bij 3-5 leek nog alles mogelijk. Echter Nic liep uit naar 3-8. De rust brak aan met een niet hopeloze 6-10 stand.

Na de thee ging het helemaal fout en via 7-13 stond er tien minuten voor het eindsignaal 8-22 op het scorebord. In de slotfase werd het ten slotte 12-28. Een dik verdiende overwinning voor de gasten, met een goed viertal dames en een herenviertal met veel lengte. Dit Groninger team zal nog hoge ogen gooien in deze competitie.

Doelpuntenmakers voor Ritola: Roy Terpstra 5, Hylke van Gorkum 2, Tessa Doedens 1, Roland Jansen 1, Ineke Knijp 1, Stan Terpstra 1 en Julia Wolthuizen 1.

Zaterdag 14 mei speelt Ritola uit tegen AVO uit Assen. Aanvang 17.20  uur.