Nipte overwinning van Ritola tegen NKC ‘51, 21-19.

De korfballers van Ritola moesten zaterdag thuis tegen NKC ‘51 uit Nijverdal. De gasten spelen erg goed en staan met veertien punten derde op de ranglijst, waar Ritola met elf punten vierde staat. Een spannende wedstrijd was de verwachting, te meer omdat Ritola de heen wedstrijd met 17-18 had gewonnen.

De eerste helft was dan ook meteen spannend. Ritola opende de score, maar NKC volgde direct, 1-1. Na 4-4 en een kwartier gespeeld te hebben namen de gasten een 4-6 voorsprong, welke stand na drie minuten weer gelijk werd getrokken, 6-6. Na doelpunten om en om stond het vijf minuten voor het rustsignaal 9-9. Binnen een minuut scoorde NKC twee maal, 9-11. Door goed verdedigen van Ritola bleef het tot de rust 9-11.

De tweede helft was nog maar net begonnen of er werd toch gescoord door NKC, 9-12. Gelukkig scoorde Ritola 10-12, maar de tegenstander doelpuntte daarna twee maal, 10-14. Dit leek een hopeloze achterstand, maar de inzet van Ritola was groot en de vermoeidheid van de tegenstander nam toe. Hierdoor stond er tien minuten later een 15-14  op het scorebord. Het werd 15-15. Doelpunten om en om zorgden voor een 19-19 stand, waarop de Zuidlaarders in de slotfase nog twee maal wisten te scoren, 21-19. Een prima prestatie voor Ritola, dat nu op de vierde plaats blijft staan, maar een bedreiging vormt voor de top.

Doelpuntenmakers: Hylke van Gorkum 7, Roy Terpstra 6, Eline Haan 3, Tessa Doedens 2, Britt Terpstra 2 en Stan Terpstra 1.

Zaterdag 10 juni de thuiswedstrijd tegen AVO uit Assen, aanvang 15-30 uur.