Titel lonkt voor korfballers Ritola

Afgelopen zaterdag speelde Ritola thuis tegen Harkema. De Friezen hadden het in de heen wedstrijd de Ritolisten knap lastig gemaakt. De Zuidlaarders namen uiteindelijk toch de punten mee, na een 17-15 overwinning. De groenhemden lieten vanaf minuut één zien dat de punten in Zuidlaren moesten blijven. In de eerste aanval scoorde Marc Akkerman een knappe doorloopbal. Harkema scoorde echter ook in hun eerste aanval doormiddel van een afstandschot. De toon was gezet.

Beide ploegen wisten makkelijk de korf te vinden. Chris van Winsum toonde haar klasse door haar eerste twee schoten om te zetten in doelpunten en ook Hylke van Gorkum vond daarna de korf. Al na vier minuten stond er een 4-1 tussenstand op het scorebord. Harkema liet zich niet gewonnen en scoorde tweemaal van afstand en naderde Ritola op één punt; 4-3. Even had de aanval van Ritola het moeilijk. Veel één schotsaanvallen en onduidelijk spel. Chris van Winsum maakte hier doormiddel van een doorloopbal een einde aan.

Na een lange aanval in het andere vak, met veel gewonnen rebound duels van Hilde de Weme en Mieke Hoiting kon Marc Akkerman een kansje scoren. De aanval daarna waren de rollen omgekeerd en rondde Mieke Hoiting een mooie aanval af. Een gat van vier doelpunten en iedereen wist dat Ritola dit niet meer uit handen ging geven. De laatste tien minuten van de eerste helft scoorden de ploegen dan ook om en om en werd er een 11-8 ruststand bereikt.

Het eerste kwartier na rust had Harkema nauwelijks iets in te brengen tegen het makkelijk scorende Ritola. Harkema kwam slechts één keer tot scoren, tegenover zes goals van Ritola. Onder andere Anita Huisman scoorde een knappe goal van afstand en Hylke van Gorkum gebruikte opnieuw zijn snelheid goed en scoorde een doorloopbal. Na dat eerste kwartier was Harkema op een 17-9 achterstand gezet. Toch bleven ze het tweede kwartier goed mee scoren. Via 19-11 werd het 20-13.

Kort hierna scoorde Hylke van Gorkum een prachtige goal met één hand en pikte Mark Vedder ook nog een doelpunt mee. Het slotakkoord leek voor de man die ook de score opende, maar Harkema mocht in de allerlaatste seconden nog aanleggen voor een strafworp, wat de stand op 25-18 bracht. Een prima generale voor de kraker van volgende week.

In Emmen speelt Ritola tegen EKC2000. EKC heeft evenveel punten als Ritola, maar een wedstrijd minder gespeeld. Weet Ritola deze wedstrijd te winnen, dan staan de Zuidlaarders twee punten los en hebben ze nog een wedstrijd te goed. Het zal lastig worden, maar Ritola zal met vertrouwen afreizen naar Emmen.