Ruime overwinning van Ritola op Udiros, 27-9

Zaterdag 5 maart speelden de korfballers van Ritola een thuiswedstrijd tegen Udiros uit Nieuwehorne. Door de coronaperikelen wordt er gespeeld in twee poultjes van vier teams. Na zes wedstrijden spelen de nummers één en twee  in de ene poule tegen de nummers twee en één  in  de andere poule.  De twee winnaars spelen  tegen elkaar voor promotie naar de overgangsklasse. De Zuidlaarders hebben na drie wedstrijden de betere kansen.

In de eerste helft nam Ritola meteen een 3-0 voorsprong. Na 4-2 werd het zelfs 8-2 en een monsterscore leek zich aan te dienen. Echter het volgende aanvalsvak wist niet te scoren en Udiros maakte hier gebruik van door de  achterstand te verkleinen tot 8-4. De rust brak aan met een 10-5 stand. Na de pauze werd het na 12-6 in een moordend tempo 16-6 en via 18-8 stoomden de Zuidlaarders door naar 25-8. In de resterende minuten werd de eindstand op 27-9 bepaald.

Doelpuntenmakers: Hylke van Gorkum 6, Roy Terpstra 6, Stan Terpstra 4, Tessa Doedens 3, Marco van Huizen 3, Ineke Knijp 3 en Julia Wolthuizen 2.

Zaterdag 12 maart gaat Ritola naar Udiros.