Ritola wint van Flamingo’s uit Buitenpost, 15-14.

De korfballers van Ritola moesten de afgelopen zaterdag thuis tegen Flamingo’s spelen. Een belangrijke wedstrijd, omdat de Drenten bij verlies zouden degraderen naar de overgangsklasse. De uitwedstrijd werd indertijd met één punt verschil gewonnen. Gezien de vele blessures leek de kans op een overwinning niet groot. Het liep als door een wonder echter anders.

In de eerste helft leek het doemscenario werkelijkheid te worden, want halverwege keek Ritola tegen een 2-8 achterstand aan. De 6-10 ruststand liet nog enige hoop in leven. Na de rust zorgden Sven van Erp en Saskia Gubler voor 8-11. Twintig minuten voor het eindsignaal deed coach Mark Vedder een fantastische ingreep, door Hylke van Gorkum, nog niet volledig hersteld, toch in te zetten. Samen met Stan Terpstra, zorgden zij voor zeven doelpunten. De Flamingo’s wisten slechts drie maal te scoren, zodat de eindstand op 15-14 werd bepaald.

Doelpuntenmakers: Hylke van Gorkum 4, Stan Terpstra 4, Saskia Gubler 3, Sven van Erp 2, Folkert Bergsma 1 en Arjan Pot 1. Volgende week speelt Ritola uit tegen CSL uit Britsum.