Ritola verliest van CSL uit Britsum, 22-19

De afgelopen zaterdag speelden de korfballers van Ritola hun laatste veldwedstrijd van dit seizoen. In deze minicompetitie waren de Zuidlaarders veilig met vijf punten uit drie wedstrijden. Hetzelfde resultaat als CSL, terwijl Flamingo’s uit Buitenpost geen punten had behaald en degradeert naar de overgangsklasse. NIC uit Groningen was inmiddels kampioen en promoveert naar de ereklasse. In de eerste helft waren de ploegen gelijkwaardig. CSL nam aanvankelijk een 3-1 voorsprong maar na 6-6 trok Ritola de wedstrijd naar zich toe. De rust brak aan met een 9-11 stand. Ook in de tweede helft waren de Zuidlaarders sterker en na zeven minuten stond het zelfs 10-15.  CSL vocht zich terug tot 17-19 met nog zeven minuten op de klok. Het werd zelfs 19-19. Nu nam coach Mark Vedder de beslissing Arjan Pot een publiekswissel te geven, omdat Arjan besloot het volgend jaar niet voor het eerste team te zullen spelen. Mede onder luid gejuich van het thuispubliek scoorden zij nog drie maal. Overigens van Ritola een knappe prestatie dat ze zich hebben gehandhaafd na zo veel blessures.

Doelpuntenmakers: Sven van Erp 5, Saskia Gubler 4, Tessa Doedens 2, Lisa Huizinga 2,  Melvin Spoelder 2, Stan Terpstra 2 , Marjan van Dijk 1 en Arjan Pot 1.