Ritola verliest kansloos van AVO uit Assen, 23-14.

Zaterdag speelden de korfballers van Ritola een slechte wedstrijd tegen AVO uit Assen. Het snelle combineren en het zuivere schot was verdwenen. Mogelijk komt dit door het feit, dat er door de coach gezocht wordt naar de goede vakopstelling. Overigens staat Ritola met dertien punten uit tien wedstrijden nog altijd ver voor op nummer vier, toevallig  AVO, met acht punten.

Dit verschil was in de eerste helft niet te zien, want na tien minuten stond AVO met 5-0 voor, voordat er tegen werd gescoord, 5-1. Tien minuten voor de pauze stond er 7-3 op het bord. De rust brak aan met 10-4.

Na de thee werd meteen tegen gescoord, 10-5. Echter halverwege de tweede helft had AVO inmiddels de stand naar 18-9 omgebogen. Enkele wisselingen door  coach Niels Tamminga aangebracht, mochten niet baten, zodat de wedstrijd eindigde met een 23-14 stand.

Doelpuntenmakers; Hylke van Gorkum 8, Roy Terpstra 2, Roland Jansen 1, Arjan Pot 1, Stan Terpstra 1 en Manon Voerknecht 1.

Zaterdag 21 mei de uitwedstrijd tegen OWK. Aanvang 15.30 uur.