Ritola toernooi bij KC de Pein.

Ritola toernooi bij KC de Pein.
Afgelopen zaterdag 22 juni zijn alle jeugdteams van Ritola afgereisd naar Opeinde voor hun 74e jeugdtoernooi. Na jarenlang in Arnhem geweest te zijn en eerder in Veldhoven dit jaar weer eens een ander toernooi, een beetje dichter bij huis. In februari kwam de aankondiging en we hebben ons gelijk ingeschreven. Vorig jaar wilden we ook heen maar toen waren we helaas te laat. Het jeugdtoernooi wordt druk bezocht door vele verenigingen van de noordelijke provincies. In het ochtendprogramma kwamen de Fjes, E’s en D’s aan bod. De eerste wedstrijden begonnen om half 10 tot half 2. De F’s werden kampioen, de E’s werden 3e en de D’s zijn ook 1e geworden. Vaantjes voor iedereen! Tussen de wedstrijden door kwam een optreden van een Clown en konden de team een zoekwedstrijd doen in het zaagsel. De foto’s spreken voor zich.
Vanaf half 2 werden de velden snel omgebouwd door de ervaren ogende toernooicommissie die alles strak binnen de tijdsplanning hield. Om 2uur klonk dan ook het 1e fluitsignaal voor de C’s t/m de A’s die speelden. C1 en C2 zijn beide kampioen geworden. Ze waren voor 2 teams met te weinig spelers en moesten continu doorwisselen. Heel knap van ze in het mooie weer. De A’s speelden in een combi team met de B’s en zijn derde geworden.
Al met al een mooi toernooi waar we volgend jaar zeker weer terug zullen gaan komen. Dan is het wel de bedoeling dat we met alle teams op een nabijgelegen camping gaan staan. Dan maken we er een kampeerweekend van. Wij zijn voor in ieder geval en houden een plekje in de agenda’s vrij.
Zie de foto’s van het toernooi zelf en het zoekspel van Marielle.
Dank aan alle rijders, supporters, coaches en fluiters.
Namens de jeugdcommissie,
Teije