Ritola boekt fraaie overwinning op Drachten: 17-20

Zaterdag moesten de korfballers van Ritola naar het sterk geachte Drachten. Met nog drie wedstrijden te gaan is het voor de Zuidlaarders zaak om punten te verzamelen. Gelukkig is Hylke van Gorkum weer fit. Dit bleek in het begin van de eerste helft. Na nauwelijks twee minuten had Hylke twee keer gescoord. De dames van Drachten wilden niet meewerken aan dit feestje en na vijf minuten was de stand weer in evenwicht, 2-2. Halverwege de eerste helft stond er 5-5 op het scorebord. Via 6-6 werd de rust bereikt met 8-7 in het voordeel van Drachten. Na de rust bracht Drachten de stand meteen op 9-7. Via 10-8, 11-9, 12-10 en 13-11 bleven de Friezen steeds in het voordeel. Maar vanaf dit moment kreeg Ritola als het ware vleugels en met gaaf aanvalsspel werd via 13-13 een 15-18 score op de klok getoverd. Met nog vier minuten te spelen was hiermee de zege praktisch een feit. Het werd uiteindelijk 17-20.

Doelpuntenmakers; Hylke van Gorkum 7, Roy Terpstra 4, Saskia Gubler 2, Melvin Spoelder 2, Mandy Terpstra 2, Tessa Doedens 1, Britt Terpstra 1 en Stan Terpstra 1.

9 Maart komt Dindoa uit Ermelo op bezoek. Aanvang 18.30 uur.