Opnieuw verlies voor de korfballers van Ritola.

Evenals de vorige week tegen CSL werd ook nu verloren en wel van Noordenveld uit Roden. Steeds komt Ritola te kort in de tweede helft. Als ook de volgende week verloren wordt zijn de problemen groot en dreigt degradatie. Want er zitten vier ploegen in deze hoofdklasse poule en de laagste degradeert naar de overgangsklasse.

In de eerste helft liep alles prima, ook het schot was goed verzorgd. Tot halverwege was de score met 6-7 in het voordeel van Ritola. Toch was de ruststand 9-8 in het voordeel van Roden.

Ook in het begin van de tweede helft kon de wedstrijd nog alle kanten op met een 13-11 stand. Noordenveld scoorde echter vier keer op rij, waarmee de strijd meteen was gestreden. De eindstand werd op 20-16 bepaald.

Doelpuntenmakers voor Ritola: Roy Terpstra 4, Tessa Doedens 3, Hylke van Gorkum 3, Saskia Gubler 3 en Melvin Spoelder 3.

De volgende week speelt Ritola uit tegen OKO uit Opende.