Niels Tamminga stopt aan het einde van het seizoen

Niels Tamminga stopt aan het einde van het seizoen bij korfballers Ritola

Niels is bezig aan zijn 2-de seizoen als hoofdcoach, en mede verantwoordelijk voor het inpassen van veel talentvolle jeugdige spelers tot een hechte selectie. In beide seizoenen deed Ritola, zowel op het veld als in de zaal, tot het eind mee voor het kampioenschap in de landelijke Overgangsklasse; met het tweede team werd afgelopen seizoen ook de promotie naar de reserve Overgangsklasse gehaald.

Het bestuur vindt het erg jammer, maar kijkt terug op een heel succesvolle en prettige samenwerking.

Mark Vedder (2-de team), Janet Terpstra (team manager) en Marisca Luning (fysiotherapeut) blijven bij de staf.

 

 

Reactie Niels zelf:

Ik prijs mezelf erg gelukkig dat ik twee jaar hoofdcoach heb mogen zijn bij zo’n mooie vereniging als Ritola. Een echte dorpsvereniging met veel betrokken mensen. Daarnaast staat er een selectie waar het talent vanaf spat. Een groep die fabelachtig korfbal uitstekend weet te combineren met gezelligheid naast het veld. Ik ben blij dat het bestuur mij het vertrouwen heeft gegeven om als jonge coach in te stappen. Als nieuwe coach bij een vereniging maak je onherroepelijk veel fouten, gelukkig ben ik voor veel dan dit soort fouten behoed, door de uitstekende staf die naast me staat. Vooral Mark Vedder heeft ontzettend vaak moeten ingrijpen. Goed dat het grootste gedeelte van de staf volgend jaar weer van de partij is. Helaas lukt het mij volgend seizoen niet meer om mijn baan en gezin te combineren met het coachen van een team op een dergelijk hoog niveau. Maar ik zal zeker nog vaak te vinden zijn aan de zijlijn om te proeven van het mooie spelletje en uiteraard de gezelligheid.

 

Groet, Niels

 

 

Rienus