Vrijwilligers gezocht!

Onderstaand bericht is van de parcourscommisie van de zuidlaardermarkt loop. Zou je willen helpen, geef je op en geef aan dat je bij Ritola hoort.

Beste sportvrienden,
Zoals jullie wellicht weten organiseren wij jaarlijks de Zuidlaardermarktloop. Dit jaar zal de loop op zaterdagochtend 16 oktober plaatsvinden.
Jullie weten waarschijnlijk ook uit eigen ervaring dat sportactiviteiten organiseren zonder vrijwilligers niet te doen is. En dat het vinden van deze vrijwilligers, door drukke levens van de leden en vergrijzing lastig te vinden zijn.
Dit laatste ondervinden wij ook bij de Zuidlaardermarktloop.Het mooie van de huidige Zuidlaardermarktloop is dat deze dwars door het centrum van Zuidlaren loopt. Geweldig voor de sfeer en voor de lopers. Veel publiek en veel deelnemers.Het nadeel van dit parcours is dat er ontzettend veel straten moeten worden afgesloten, die mensen op zaterdag juist veel gebruiken.
Bij dit afsluiten hebben wij veel vrijwilligers nodig.Onze vrijwilligers krijgen hiervoor – naast eeuwige dank – een Zuidlaarderbol. Echter het vrijwilligersaantal loopt (a.g.v. bovenstaande reden) jaarlijks terug. Voor ons een reden om eens een beroep te doen op collega sportverenigingen in Zuidlaren. Voor ons een mogelijkheid om hopelijk meer mensen voor bij de wegafsluitingen te krijgen en voor de sportverenigingen (u!) de mogelijkheid om de sportkas te vullen. Want in plaats van vrijwillig en een Zuidlaarderbol, bieden wij per ‘geleverde vrijwilliger’ € 10,- voor uw clubkas.
Wij zouden het fijn vinden als u een oproep aan uw leden (16 jaar of ouder) wilt doen, om te vragen of zij als verkeersregelaar* of hekbewaker* bij de Zuidlaardermarktloop zou willen komen helpenDeze verkeersregelaars/hekbewakers zijn dan op zaterdag 16 oktober tussen ca. 09.30 en 12.30 nodig. Mocht u een aantal leden bereid hebben gevonden (of nog vragen hebben) kunt u mij mailen. Wij zouden graag voor 28 september van u willen horen of het lukt om een aantal vrijwilligers ’te leveren’.

*) Verkeersregelaars staan op punten met veel verkeersbewegingen en voor deze geldt dat zij thuis via e-learning de instructieverklaring verkeersregelaar moeten behalen. Dit is een online module die redelijk snel en eenvoudig te behalen is. Hekbewakers staan op punten met minder verkeer en kunnen zonder cursus hun taak uitvoeren.

Met vriendelijke groeten,

Parcourscommissie Zuidlaardermarktloop