Verslag sinaasappelactie 2023

Verslag sinaasappelactie 2023

Op zaterdag 18 maart hielden wij weer onze sinaasappelactie. Na een afwezigheid van 3 jaar was het wel weer even spannend of het allemaal wel weer ging lukken.

Op vrijdagavond hadden de B’s en een aantal ouders/vrijwilligers zich verzameld om alle 8.000 sinaasappels in te pakken. Paniek brak uit toen de zakjes op waren, maar gelukkig konden deze snel weer worden ingekocht en aangevuld. Na een uur waren de sinaasappels netjes verpakt in dozen en klaar voor de actie!

Op zaterdagochtend konden we dan van start. Om half 10 druppelde iedereen binnen om een briefje met straten te kiezen en op pad te gaan met de sinaasappels. Dit jaar had ook iedereen een QR-code mee en deze bleek een groot succes!

Om 10 uur waren alle groepjes er klaar voor en gingen het dorp in. Al gauw kregen we berichten door dat groepjes door hun sinaasappels heen waren en nieuwe moesten halen, wat een succes! Uiteindelijk zijn op 7 zakken na alle sinaasappels verkocht. Om 12 uur was bijna iedereen weer in de kantine en konden we genieten van een heerlijke kommetje soep van Thea. Super Thea!

De actie heeft de vereniging ruim €1.600 winst opgeleverd, een top prestatie! Zeker gezien het feit dat de inkoopprijs van de sinaasappels hoger lag dan bij voorgaande edities. Goed om te zien dat de actie zo goed wordt ontvangen. Bij 1/3 van de transacties is gebruik gemaakt van de QR-code, die houden we er dus in!

Iedereen die een bijdrage hieraan heeft geleverd: ontzettend bedankt en tot volgend jaar!

Groeten,
Monique, Kim en Paula