Verslag Ritola 1

Ritola verloor zaterdag in een slechte wedstrijd van Sparta in Zevenhuizen met 15-12.

Marco van Huizen mocht voor Ritola debuteren. Sparta moest vechten om degradatie te voorkomen en dacht met deze overwinning een flinke stap te hebben gezet. Helaas wist mede degradatiekandidaat Revival van Rheko, buurtgenoot in de provincie Gelderland, ook te winnen. Hierdoor zal Sparta, met drie punten achterstand en nog twee wedstrijden te spelen, waarschijnlijk toch  degraderen. Het is, gezien de kracht van deze club en de manier waarop één van hun heren drie maal op schitterende wijze wist te scoren, jammer dat men het volgende seizoen een klasse lager moet spelen.

Ritola begon de wedstrijd goed en opende de score, 0-1. Sparta antwoordde met drie treffers en nam een 3-1 voorsprong. Na vijftien minuten was de stand weer gelijk, 3-3. Via 4-4 en 5-5 wist Sparta toch weer een 7-5 voorsprong te nemen. De Zuidlaarders kwamen opnieuw op gelijke hoogte, 7-7.  Nog voor de pauze nam Sparta een 9-7 voorsprong.

Na de thee werd het 9-8 en er was weer hoop. Sparta reageerde echter voortreffelijk en wist uit te lopen naar 12-8. Nu bracht coach Ruben de Jong Jan Sluiter in, met zijn ruim twee meter lengte, altijd goed voor de rebound. Na tien minuten was de stand dan ook weer in evenwicht, 12-12. Met nog vijf minuten te spelen wist Sparta  echter de stand naar 15-12 te tillen.

Doelpuntenmakers; Tessa Doedens 4, Mark Vedder 4, Alwin van Gorkum 3, Marco van Huizen 1.

16 mei is Spirit uit Voorthuizen te gast. Aanvang 15.00 uur.