Verslag Quick’21/V&V 1 – Ritola 1 & Ritola 2 kampioen!

Na de verloren kraker van vorige week tegen NKC uit Nijverdal stond het altijd lastige Quick’21/V&V op het programma. Er werd met een klein clubje heen gereisd aangezien het tweede in Almelo kampioen kon worden.
Alleen bij winst zou Quick’21/V&V nog (een kleine) kans houden op lijfsbehoud. Genoeg reden dus voor het publiek om er een heuse heksenketel van te maken. De vele trommels bij de Friezen zorgden voor een intense sfeer.
De wedstrijd begon fel aan Friese kant. Het lukte Ritola niet om de tegenstander van schieten te weerhouden rondom de korf, wat resulteerde in een 6-2 achterstand.
De afspraken werden verdedigend aangescherpt. Er werd beter voorverdedigd met een come-back als resultaat. Met mooi aanvalsspel over de mannen werd van de achterstand een 7-9 voorsprong gemaakt.
Ritola bleef scherp tot en met de rust en ging met 10-13 de kleedkamer in.
Na rust verslapte de ploeg weer. Quick’21/V&V kreeg steeds meer geloof in een goede afloop. En de trommels werden luider en luider. Vele scores om en om zorgden voor een 24-24 tussenstand twee minuten voor tijd. Inmiddels waren de wissels aan Ritola kant ook in de ploeg gekomen. Lisa Huizinga en Willem-Jan Tuinman voor Manon Voerknecht en Stan Terpstra.
Twee mooie scores van Roy Terpstra zorgden in Burgum voor ietwat geïrriteerde trommelFriezen. Echter kwam Quick’21/V&V toch weer terug in de wedstrijd: 26-26 met nog 17 seconden te spelen. Afgesproken werd dat er nog één schot gelost mocht worden aan Ritola kant. Aan Roy Terpstra de eer om de punten binnen te slepen. Helaas rolde de bal tergend langzaam de korf weer uit en lukte het hem niet om zijn tiende goal te maken. 26-26 werd dus de eindstand.
Al met al aanvallend een prima wedstrijd. Verdedigend is er nog wel wat te verbeteren. Een grote opsteker voor de selectie is dat het tweede team kampioen is geworden in Almelo (17-31), zij spelen hiermee volgend jaar op reserve overgangsklasse niveau. Dit is tekenend voor het brede hoge niveau in onze selectie en is weer een mooie stap richting een nog hoger niveau.
Volgende week de laatste thuiswedstrijden van de selectie tegen KVW’22 uit het Westerkwartier. Het tweede begint om 19.15 en het vlaggenschip treedt aan om 20.35. Komt allen kijken en we maken er een groot feest van samen tijdens de laatste wedstrijden dit zaalseizoen.

Sportieve groet,  Willem-Jan Tuinman

Scores: Roy Terpstra 9, Hylke van Gorkum 5, Melvin Spoelder 6, Stan Terpstra 2, Manon Voerknecht 1, Tessa Doedens 1, Saskia Gubler 1, Willem-Jan Tuinman 1

Foto van de kampioenen van het tweede