Verslag Nieuwjaarsgala 6 januari 2024

Een alternatief voor de traditionele Kerst-inn werd bedacht omdat vele Ritolisten de kerstweek in Oostenrijk vierden.

Onze charmante organisator Manon en geboren presentator Alwin openden de avond en gaven het woord aan voorzitter Hylke die een terugblik naar 2023 deelde met de 54 aanwezigen.

2023 Was een jaar van hervonden energie en tradities, sportieve superprestaties, nieuwe leden en een jaar van feestjes vieren. Maar helaas ook verlies en troost zoeken en vinden bij elkaar.

De jeugd kreeg volop aandacht en energie, met doelen om onze teams te versterken en het wedstrijdkorfbal nieuw leven in te blazen. ‘Wederopbouw’ was het sleutelwoord van 2023. Ons jubileumfeest vierden we niet alleen, maar keken we kritisch naar onszelf en vroegen we om de inzichten van de leden en ouders. Uitgangspunt: vrijwilligers inzetten waar hun passie ligt.

Inmiddels zijn er nieuwe sturing filosofieën ontwikkeld en belangrijke processen met nieuwe energie in gang gezet.

We hebben ook verdriet gekend. Het verlies van Bineke Terpstra en Tea Tuinman heeft ons diep geraakt. Hun positieve aanwezigheid, hun inzet in commissies, op het veld en naast het veld zullen we nooit vergeten. Trots zijn we hoe we als vereniging mee leven en hopelijk deze verdrietige periode voor de families iets dragelijker kunnen maken.

Temidden van alle ups en downs worden spelers, trainers, scheidsrechters, vrijwilliger, inspirators, ouders en toeschouwers bedankt. Met elkaar hebben we onze mooie vereniging laten schitteren!

Na de mooie woorden van Hylke werden de drie spellen uitgelegd. Bij de mannen tegen de vrouwen werd er vanaf minuut 1 fanatiek gestreden om de nog onbekende prijs. Factoren als geheugen, snelheid en geluk waren belangrijk bij het letterpakkenspel, verjaardagspel en vragenreeks-spel. De vrouwen hadden Tamara ingezet bij het geheugenspel en dat bleek een gouden greep. Met 1 punt verschil werden de bloedfanatieke mannen verslagen. Prijs: een bruine fruitschaal en een paar flessen champagne.

Alle aanwezigen brachten hun stem uit voor de ‘oliebol van het jaar’ verkiezing. Manon P. en Lisa H. kregen veel stemmen voor respectievelijk haar inzet voor de vereniging en haar inzet op de skipiste. Maarrrr… de winnaar werd Rienus. Hij was samen met Tessa en de spelers van A1 op pad voor een uitwedstrijd. Ergens kwam zijn auto vast te zitten in de modder. Of ze op tijd voor de wedstrijd waren is ons niet bekend… Gefeliciteerd!

Er is genoten van een supergezellige avond met elkaar. Onze dank gaat uit naar de ‘vergulde pollepels’ voor de overheerlijke originele hapjes en naar de mensen die bardienst hebben gedaan. Ook Marco v H. dank voor je technische ondersteuning.

Wat is het toch prettig dat er zondag zo’n 20 mensen aanwezig waren bij de schoonmaak van de kantine. In 3 kwartier was alles weer spik en span. Hulde!

Hartelijke groet Lizan, Folkert, Manon P., Alwin en Anet