Verslag Hemelvaartkamp 2024

Met de hele camping “De Ommekeer” tot onze beschikking op een klein kampeerveld stonden we tentharing aan tentharing heel knus in het rond met elkaar. De A -, B – en C jeugd mocht tot ieders tevredenheid de tenten in de tuin van de campingbeheerder opzetten. Daarnaast werd er volop gebruik gemaakt van de 8 bedden in de luxe Bed & Breakfast en was de kantine met professionele keuken een uitkomst. Willem-Jan en Bas waren de koningen in de keuken en kregen hulp van de corveediensten. Super geregeld en we hebben heerlijk gesmikkeld van de met liefde bereide maaltijden.

 

Wilde men na 23.00 uur nog gezellig zitten of spelletjes doen dan werd de warme, goed geïsoleerde kantine benut. Ook de topwedstrijd van FC Groningen werd hier op de televisie gevolgd en gevierd. Voor de klaverjassers was het fijn dat de kaarten dit jaar niet van tafel waaiden. Degene die bij het kampvuur wilden zitten werd verzocht zachtjes te praten om overlast te voorkomen.

 

Op het middenterrein van het kampeerveld werden dagelijks (korfbal)spellen gespeeld en ook voor de 22 kinderen kleiner dan C was het een walhalla. Er stond een springkussen, veel speelgoed, er waren leeftijdsgenootjes en dan was het ook nog eens prachtig weer. Naar volle tevredenheid van de ouders stonden de gezinnen bij elkaar zodat er op elkaars kroost gepast kon worden.

 

Vrijdag in de vroege ochtend stond het traditionele BOMMEN op het programma. Een grote groep mensen kwam in beweging door de opzwepende muziek en de super enthousiaste begeleiders Helga Commandeur (Leonie) en Karl Noten (Teije).

 

Naast de prachtige camping ligt de Baggelhuizerplas. Hier hebben we van genoten in de vorm van kanoën, suppen, zwemmen, yoga, een avondspel rond het meer en een vierkampspel ‘glij ‘m er in’. Strandzand en groene zeep op de baan bleek geen goede combinatie, maar dat mocht de pret niet drukken. Kortom het was een prachtig kamp, de sfeer was erg gemoedelijk en we willen volgend jaar graag terugkomen. De campingeigenaar is ambitieus en heeft verbouwingsplannen. In september nemen we contact op over de stand van zaken en hopen dat we hier Hemelvaart 2025 weer mogen staan.

 

Dank allen voor jullie enthousiaste inzet!!

 

Zonnige groet,

Bert, Frouke, Alwin en Anet

Enkele foto’s.