Verslag eieren zoeken 2023

Verslag eieren zoeken 2023

De weersvoorspelling voor de ochtend van Goede Vrijdag was miezerige regen. Hmm,  balen.. Wat zou dat betekenen voor de opkomst? Alle voorbereidingen waren in volle gang. De eieren waren woensdag door Gea en Karolien rond gebracht bij de winkeliers. En donderdagavond heeft Teije de aanhanger weer volgeladen met dit keer ook een grote partytent ter bescherming tegen die nattigheid. Karolien had de auto vol met de overige spullen.

Vrijdag vanaf  9.00 uur werd in rap tempo het centrale punt opgezet en ingericht door Melle, Rienus, Gréanne, Tessa, Willem-Jan, Gea, Bert, Marni, Teije, Anne v. V. en Karolien. De zesde editie van het paaseieren zoeken in winkeletalages kon van start! De weergoden waren gelukkig met ons. Op een paar spettertjes tijdens het opbouwen na, bleef het de hele ochtend uiteindelijk droog. Reden om massaal wandelend deel te nemen aan de zoektocht.  Aan ruim 500 kinderen zijn stempel- en letterkaarten uitgedeeld. Wat weer een geweldige opkomst! Het is ook zo’n leuke bezigheid, eieren zoeken! En de ondernemers kunnen de reuring in het dorp wel waarderen. Bij terugkomst op het centrale punt kreeg iedereen een chocolade paashaasje en een beker ranja.

De echte paashaas was ook weer gesignaleerd. Die deelde paaseitjes uit aan het eieren zoekend- en winkelend publiek. Ook reikte hij even na 12.00 uur de prijzen uit aan de winnaars met de meeste stempels en degene die met de letter-eieren de juiste zin gepuzzeld hadden. De winnaars kregen een goed gevuld cadeautasje.

2 t/m 5 jaar rode eieren : Nora Timmer, Jackie de Vries, Alec Dales

6 t/m 8 jaar groene eieren : Twan Haaijer, Emma Mulder, Lene Bouma

9 t/m 12 jaar paarse eieren : Tijn van Toor, Noud Schuiling, Bente Rijpstra

 

Ook waren voor de kinderen zeven gouden prijseieren buiten de etalages verstopt. Die zijn gevonden door : Mitchel van Leeuwen, Lise v/d Ploeg, Tessa Keizer, Nora Hendriks, Sanne Keizer, Julia Oenema. Zij kregen allen een grote chocolade paashaas.

De foto’s worden verzameld. In dit nieuwsitem alvast een paar.

Vrijwilligers van Ritola Korfbal en Autoshop Zuidlaren weer bedankt voor jullie hulp.

Misschien tot volgend jaar!!

 

Teije en Karolien