Verlies Ritola tegen KIOS uit Ruinerwold, 18-28.

Na de mooie 20-30 overwinning uit tegen Heerenveen, komt de grote nederlaag thuis tegen KIOS uit Ruinerwold hard aan bij de korfballers van Ritola en hun publiek. Twee oorzaken spelen een rol. Allereerst onvoldoende concentratie bij de thuisploeg en het lengtevoordeel  bij de heren van KIOS.

Dat de concentratie er in de eerste helft niet was, laat zich aflezen door de 1-8 achterstand na amper tien minuten spelen.  Bij de rust was de stand 8-14.

Na tien minuten in de tweede helft was het  12-20. Hierna liet Ritola zien nog te kunnen scoren met vier fraaie treffers op rij, 16-20 halverwege de tweede helft. Even was er weer hoop, maar in het vervolg werd Ritola finaal overlopen, met de 18-28 nederlaag als gevolg. Met deze nederlaag komt Ritola in de gevarenzone voor degradatie. Er zullen twee teams degraderen. ODIK met nul punten zal dit niet ontlopen. Maar Sparta uit Zwolle met zes punten en Ritola met acht lopen gevaar. Nu wil het geval dat Ritola zaterdag tegen Sparta moet spelen. Laat er veel publiek bij deze wedstrijd zijn.

Doelpuntenmakers bij Ritola waren: Melvin Spoelder 6, Stan Terpstra 5, Marjan van Dijk 2, Saskia Gubler 2, Folkert Bergsma 1, Mandy Terpstra 1 en Roy Terpstra 1.