Super gezellig online Sinterklaasfeest

Ook dit jaar kon Sinterklaas i.v.m. de Corona regels niet naar de sporthal komen. Maar natuurlijk moest het Sinterklaasfeestje doorgaan. Dus werd een online sessie georganiseerd. Vrolijke Sinterklaasliedjes klonken terwijl de jongste korfballertjes zich vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur online aanmeldden. Het scherm zag even later vol koppies in afwachting wat komen zou. Zou Sinterklaas het bericht wel ontvangen hebben dat sporthal De Zwet om 17 uur gesloten is? Afwachten maar. Spannend…

Teije en Karolien verwelkomden iedereen om 17.15 uur. Teije was nieuwsgierig of de kinderen onlangs nog iets in hun schoen gehad hadden. Dat bleek het geval. Iedereen mocht die betreffende schoen erbij pakken en laten zien. En terwijl we daar nog mee bezig waren riepen er een paar kinderen : ”zwarte Piet!!”. En even later riep iedereen mee. Wij begrepen het niet, want als wij achterom keken was er toch echt niets te zien. Maar zwarte Piet bleek buiten achter het raam wel en dan weer niet tevoorschijn te komen. Tot hilariteit van de kinderen 🙂 Tot we een hard geklop hoorden en inderdaad zwarte Piet door de achterdeur naar binnen zagen komen. Geweldig en welkom zwarte Piet! Maar ben je niet iets vergeten? Euhm.. daar moest zwarte Piet even over nadenken. Oeps Sinterklaas was hij in al zijn enthousiasme vergeten, die was ondertussen nabij en Piet loodste hem de goede kant. En ja hoor, ze liepen nu samen het online Sinterklaasfeestje binnen. “Wat fijn dat u ons gevonden hebt Sinterklaas!” “Dat u tijd voor ons vrijgemaakt hebt!”

Teije en Karolien maakten natuurlijk graag plaats voor Sinterklaas en zwarte piet. Zo konden de kinderen die dat wilden vragen stellen. Wie dat wilde stak een hand omhoog en mocht de microfoon aanzetten. Dat ging hen prima af na een lange periode van online schoollessen. Er kwamen vragen voorbij als, waarom woont u in Spanje? Hoe oud is Ozosnel? Zou ik een nieuwe jute Sinterklaaszak mogen krijgen? Hoe oud is de stoomboot? Sinterklaas en zwarte Piet namen hier alle tijd voor. De kinderen luisterden  aandachtig. Tussendoor werd er met elkaar gezongen. Zo leuk!

Hierna was het tijd voor bingo. Iedereen had via de mail een bingokaart ontvangen. Zwarte Piet mocht aan de bingomolen draaien. Best lastig, zo vaak wordt er blijkbaar geen bingo gespeeld in Spanje. Maar met elkaar volgde een spannende bingosessie. Eerst bovenste rij vol, daarna de onderste en toen de hele kaart. Spannend hoor! Vele rode wangetjes tot gevolg. Tweeling Pelle & Jelmer, Lise en Madeleine wonnen een zak met pepernoten. Gefeliciteerd! De pepernotenpiet komt die bij jullie bezorgen. 

Sinterklaas had nog een verrassing voor de kinderen. Er zouden cadeautjes bij de voordeur liggen. Iedereen verdween van het scherm en ging gauw kijken. En ja hoor, inderdaad allemaal cadeautjes kwamen in beeld. Krokodilspellen, skippyballen, puzzelboekjes en goochelsets. Sinterklaas werd er hartelijk voor bedankt. Ook wij bedankten Sinterklaas en zwarte Piet op ons beurt voor hun komst. Wat was het een gezellig Sinterklaasfeestje! Sinterklaas, zwarte piet en wij hebben genoten van al die blije koppies. Met elkaar zongen we “Daag Sinterklaasje daaag..” en al uitzwaaiend verdwenen zij uit beeld. Tot volgend jaar!!

Dit Sinterklaasfeestje had een andere aanpak nodig en dat hetgeslaagd is komt door medewerking van Marni, Willem, Britt, Gea, Mandy en Bineke. En bovenal Tonie en Gerard N. Bedankt allemaal!!

Namens de jeugdcommissie, 

Teije en Karolien