Spannende remise van Ritola tegen Quick/V&V.

In een zeer boeiende wedstrijd sleepten de korfballers van Ritola één punt uit de strijd. Tegen deze recent gefuseerde vereniging uit Oudega was het moeilijk een inschatting te maken over de kracht van dit team. En die kracht moest Ritola in deze thuiswedstrijd ervaren.

In het begin leek dit geen problemen te worden, want in de eerste minuut scoorden de Zuidlaarders meteen twee maal. 2-0. Maar de Friezen antwoordden krachtig en na vijf minuten stond er een 3-3 stand op het scorebord. Via 5-5, nam de tegenstander zelfs een 5-7 voorsprong. Er was inmiddels vijftien minuten gespeeld. Tot de rust wist Quick/Vlug en Vaardig deze twee punten voorsprong te behouden. De rust brak aan met een 8-10 stand.

Na de thee werd het vlot 9-10, maar halverwege de tweede helft leek de wedstrijd verloren met een 11-15 stand. Coaches, Niels Tamminga en Mark Vedder brachten topscorer Roland Jansen in en binnen twee minuten doelpuntte hij twee maal. 13-15. De inmiddels ingevallen Ineke Knijp zorgde voor 14-15. Na 14-16 werd Roland opnieuw ingebracht en nu scoorde hij in drie minuten twee maal, 16-16. Dit was de stand met nog tien minuten te spelen. Lisa Huizinga, inmiddels ingevallen, scoorde 17-16 en na een geweldige overtreding waarvoor een gele kaart werd gegeven scoorde Hylke van Gorkum uit de toegekende strafworp, 18-16. De moegestreden verdediging kon de twee doelpunten van de gasten niet voorkomen, zodat er 18-18 stand resulteerde.\

Doelpuntenmakers:
Hylke van Gorkum 5, Roland Jansen 4, Willem Jan Tuinman 2 en Lisa Huizinga, Ineke Knijp, Saskia Gubler, Britt Terpstra, Roy Terpstra, Stan Terpstra en Julia Wolthuizen allen 1.

Zaterdag 5 maart speelt Ritola thuis in de Zwet tegen Udiros, aanvang 20.40 uur.

Teams

Competitie

Roosters

Over Ritola

Organisatie

Contact

Adres

De Klencke 34
9472 RN  Zuidlaren

Word nu lid!


Inloggen voor leden