Selectie nieuwe jaar fanatiek begonnen.

Helaas nog geen korfbal trainingen in het nieuwe jaar. Toch wilde de selectie niet langer stilzitten. Er werd praktisch gesmeekt om fysieke oefeningen om optimaal voorbereid te zijn mocht de competitie weer beginnen. De trainers gingen direct aan de slag om een mooi parcours uit te zetten in Zuidlaren. En zo werd de Zuidlarense 4 mijl geboren. Een mooi parcours waarbij bij verschillende verenigingsmensen werd aangeklopt om een oefening te volbrengen. Dit alles werd gedaan in tweetallen, geheel volgens de regels, je kan immers niet voorzichtig genoeg zijn in deze tijden.

In hun wedstrijdshirt vertrokken de helden vanuit de Elzenhof. Onbevreesd gingen zij op pad, aangezien ze in de vakantie allemaal trouw hun oefeningen hadden gedaan. Wim Venema was de eerste stop, waarbij de spelers naast de oefening, als extra beproeving, ook nog een glaasje chocolademelk moesten atten. Wim heeft al veel strenge winterse dagen meegemaakt en weet precies wat daarvoor nodig is. De lopers werden dus goed voorzien van proviand voor de rest van deze barre tocht.

Stop 2 was bij Adry en Piet, waarbij de spelers boven het appartementencomplex probeerden uit te springen. Volgens Willem-Jan is dat hem ook gelukt, er wordt nog gevraagd om de beelden. (Zodra deze beschikbaar zijn worden ze uiteraard gedeeld).

Er werd gesprint naar Stop 3, waar Tea de jonge goden en godinnen voorzag van extra gewichten om de oefening uit te voeren. Hoewel de oefening voorgeschreven was met 2 kilo, pakten de meeste spelers gewoon de gewichten van 8 kilo. De tijd van de kleine gewichtjes lijkt daarmee definitief voorbij.

Vervolgens kwam de lange loop naar Stop 4. Een ijzige wind geselde de lichamen van onze atleten. Koude, lege vlaktes zover het oog reikte. Menig hardloper zou het in deze omstandigheden opgeven en een rustig plekje zoeken om warm te worden. Maar niets kon de huidige selectie tegenhouden. Verkleumde armen, tranende ogen en afgevroren oren. Alles om weer eens de glimlach van Rienus te aanschouwen. Met de handen in de modder werd ook hier de oefening netjes uitgevoerd.

In volle sprint op naar de laatste tussenstop. Waar Coby zo aardig was om buiten kussentjes neer te leggen om de oefening zo aangenaam mogelijk te maken. Ze lagen heerlijk die kussentjes en na zo’n uitputtingsslag heb je het eigenlijk wel verdiend om even te rusten.

Maar nee, men moest door, naar de laatste stop, ons eigen veld. Alwaar gelijk bleek dat men ook het schieten niet was verleerd. De te behalen doelen werden in record tijd behaald, waardoor er per tweetal nog ruimte was voor een klein drankje na afloop. Al met al een indrukwekkende prestatie van alle deelnemers. En uiteraard gaat onze dank uit naar iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze mooie loop.

Is de selectie dan even klaar? Nee, zeker niet. De volgende challenge staat al weer klaar: Komende twee weken gaat de selectie proberen de volgende zaken uit te voeren:

10.000 squats
5.000 push ups
10.000 zijbewegingen
15.000 jumping jacks
15.000 sit ups