Schoolkorfbal-toernooi groot succes!

Nadat het Ritola-jeugdtoernooi geweest is in augustus is er altijd even rust bij de toernooicommissie. Echter na 2 weken rust gaat alles weer in de versnelling voor de organisatie van het schoolkorfbal-toernooi.

Na overleg met alle scholen werd 13 oktober gekozen. Uiteraard moest nagedacht over de prijzen en het fruit. Verder werd een heel leuke actie bedacht met stickers die, mits heel leuk ergens geplakt en gepost op Instagram, een leuke prijs kan opleveren. Uiteraard moesten deze stickers nog wel gemaakt en gedrukt. Verder moesten de hulptroepen weer gevonden voor de opbouw van alles en het uitleggen van de velden. Ook hadden we een clinic in elkaar gezet voor de groepen 3 van de scholen. Daarna moesten natuurlijk de teams in poules ingedeeld en een wedstrijdschema gemaakt; ook dit jaar weer geheel digitaal via Tournify, waarbij iedereen via zijn eigen app kon zien wie waar en hoe laat moest zijn. Ook deze middag was het toch weer goed gelukt om genoeg hulp te hebben voor alles.

Vanaf 14.00 uur liep het veld vol met ruim 250 scholieren. Bijna 40 groep 3-ers deden vol energie mee met de clinic, onder toezicht van vele ouders die kwamen kijken. Het weer dreigde telkens in het water te vallen, maar het bleef prachtig droog.

Vanaf 14.30 uur begonnen ook de andere groepen met hun wedstrijden. Er werd fanatiek gespeeld, maar ook fanatiek aangemoedigd door klasgenootjes. Iedereen was op tijd, zowel de teams als de scheidsrechters. Goals werden luid gevierd, fanatisme vierde hoogtij: de tafel met de bekers was de plek waar de meeste kinderen samen kwamen.  De middag vloog voorbij totdat om 17.00 uur Marielle de bekers voor de winnaars onder luid gejuich kon uitdelen. Alle winnende teams gingen nog blij op de foto, waarbij de Kameleon uit Eexterveen uiteindelijk met de sportiviteitsprijs naar huis ging.

Een zeer succesvolle dag waarbij we als vereniging veel complimenten kregen voor de organisatie en de gezelligheid.

Iedereen die hieraan heeft meegeholpen: heel veel dank..!!

Poule 4-A: Zuidwester 4

Poule 4-B: Jonglaren 4

Poule 5: Schuilingsoord 5 / Zuidwester 5-2

Poule 5/6: Schuthoek 5/6-1

Poule 6: Stroomdal 6

Poule 7: Stroomdal 7

Poule 7/8: Jonglaren 7/8

Poule 8: Jonglaren 8

Sportiviteitsprijs: Kameleon

Teije, Elma, Marielle en Rienus