Schitterende overwinning van Ritola op koploper KIOS uit Ruinerwold, 34-22.

Zaterdag was KIOS uit Ruinerwold op bezoek bij de korfballers van Ritola. KIOS is koploper in deze overgangsklasse met zes punten uit drie wedstrijden, waar Ritola slechts twee punten tegenover kan stellen. De Zuidlaarders waren daarom tot op het bot gemotiveerd.

Ritola nam in de eerste helft meteen het initiatief met twee doelpunten, 2-0. KIOS antwoordde met een treffer, 2-1. Scoresom en om zorgden na tien minuten spelen voor een 6-5 voorsprong voor de thuisploeg. De gasten scoorden daarnatwee maal, 6-7. Hierna gebeurde er iets ongelooflijks. Ritola gooide er een daverende korfbalshow uit voor het talrijke enthousiaste publiek. Het maakte van KIOS een speelbal met als gevolg een 19-7 ruststand.

In de tweede helft doelpuntten beide ploegen vijftien maal, waardoor de eindstand 34-22 werd. Een geweldig resultaat voor Ritola.

Doelpuntenmakers: Melvin Spoelder 9 , Roland Jansen 7, Roy Terpstra 5 , Saskia Gubler 4 , Stan Terpstra 4, Mandy Terpstra 2 , Tessa Doedens , Martijn Bruin en Julia Wolthuizen 1.

De volgende wedstrijd is 14 januari 2023 uit tegen NKC ’51 in Nijverdal, aanvang 19.00 uur.