Ritola wint van Sparta uit Zwolle, 14-19.

In de laatste veldwedstrijd voor de zaalcompetitie moesten de korfballers van Ritola naar Zwolle, om de returnwedstrijd tegen Sparta te spelen. De thuiswedstrijd werd in het begin van de competitie met moeite gewonnen, 20-19. Hierdoor werd deze wedstrijd met enige zorg tegemoet  gezien. Het liep echter heel anders.

In de eerste helft speelden de Drenten een gedegen partij en via 0-1 en 3-6 werd vlak voor de pauze een 4-9 voorsprong bereikt. Sparta weigerde echter aan het kortste eind te trekken en begon in te lopen, zodat met een 7-10 stand de rust werd bereikt.

Na de thee legde Ritola er meteen een schepje bovenop en met geweldig korfbal en een vlijmscherp schot werd het 7-16. Tien minuten voor het eindsignaal stond er zelfs 8-19 op het scorebord. Dit had evenwel zoveel energie gekost, dat Sparta nog zes doelpunten in kon lopen tot 14-19. Overigens een voortreffelijk resultaat van Ritola. Hierdoor bezetten ze nu de tweede plaats op de ranglijst met een punt achterstand op Nic, dat met 23-10 tegen De Meeuwen won.

Doelpuntenmakers: Roy Terpstra 6, Stan Terpstra 4, Willem-Jan Tuinman 4, Ineke Knijp 3, Tessa Doedens 1 en Hylke van Gorkum 1.

De zaalcompetitie begint 27 november. Ritola speelt in de eerste klasse. Er is nog geen programma bekend.