Ritola wint van NKC uit Nijverdal, 17-15.

De korfballers van Ritola hebben de afgelopen zaterdag met 17-15 gewonnen van NKC uit Nijverdal. Het duel werd beslist in een zeer spannende wedstrijd. De Zuidlaarders combineerden weer als vanouds en het schot was weer zuiver.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op en na tien minuten stond er een 4-4 stand op het scorebord. Met nog vijf minuten voor het rustsignaal was het 8-8. De pauze kwam met een 9-10 achterstand.

Na de thee scoorde NKC meteen, 9-11. Bijna halverwege de tweede helft  keek Ritola tegen een 11-15 achterstand aan. De gasten probeerden het spel iets te vertragen om zodoende de voorsprong vast te houden. Dit speelde de Zuidlaarders in de kaart en er werd nog een schepje bovenop gegooid. Tessa Doedens scoorde twee maal, hetgeen door Hylke van Gorkum werd herhaald, stand 15-15.

Met nog tien minuten op de klok volgden spannende minuten, waarin NKC nog een time-out aanvroeg, zonder resultaat. Roland Jansen maakte met twee geweldige afstandsschoten aan alle spanning een eind. Een prachtige overwinning voor de Drenten.

Doelpuntenmakers: Hylke van Gorkum 7, Saskia Gubler 3, Tessa Doedens 2 , Roland Jansen 2, Ineke Knijp 2 en Stan Terpstra 1.

Zaterdag 11 juni de uitwedstrijd tegen De Meeuwen uit Putten.