Ritola wint van De Wâlden, 27-24.

De zaalcompetitie is van start gegaan, maar moet door de coronamaatregelen voorlopig ook weer stoppen. In deze zaalcompetitie spelen de korfballers van Zuidlaren in de eerste klasse. Er wordt met een schotklok gewerkt, binnen 25 seconden moet er geschoten worden, waarbij de korf geraakt wordt. De zuivere speeltijd is twee maal 25 minuten, dus bij een fluitsignaal van de scheidsrechter staat de speeltijd stil tot er opnieuw gefloten wordt.

Er werd gespeeld tegen De Wâlden uit Oenkerk. In de eerste helft nam Ritola na een 0-1 achterstand meteen het initiatief met een 4-1 voorsprong. Na tien minuten spelen was de stand 6-4. Via 8-6 en 12-10 stond er vijf minuten voor het rustsignaal 16-12 op het scorebord. Nog voor de pauze zorgden de Zuidlaarders met goed spel voor 20-13. Er was geen vuiltje aan de lucht.

Na tien minuten in de tweede helft leek er met de stand 25-16 een monsterscore aan te komen. Het liep geheel anders. De eindscore werd 27-24, dankzij een tomeloze inzet van de Friezen en iets mindere inzet van de Drenten.

Doelpuntenmakers:
Hylke van Gorkum 6, Willem Jan Tuinman 6, Roy Terpstra 4, Ineke Knijp 3, Mandy Terpstra 3, Tessa Doedens 2, Stan Terpstra 2 en Saskia Gubler 1.

De volgende wedstrijd is afhankelijk van de richtlijnen.