Ritola wint ruim van ZKC’19, 17-26.

De afgelopen zaterdag moesten de korfballers van Ritola naar De Wijk om tegen ZKC’19 te spelen. De thuiswedstrijd werd indertijd verloren van de ploeg uit Zuidwolde, dus de motivatie was volledig.

Dit bleek ook in de eerste helft, met vloeiend spel en een zeer scherp schot was de stand na tien minuten 1-5. Tien minuten later stond er 2-10 op het scorebord. Het talrijke publiek kon het gezien hun reacties nauwelijks geloven wat hier gebeurde. De rust brak aan met een 6-15 stand.

Na de thee begon ZKC wat meer fysiek in de wedstrijd te gooien. Een manier van spelen waartegen de Zuidlaarders het vaker moeilijk hebben, zodat de doelpunten niet meer zo gemakkelijk werden gemaakt. Het werd uiteindelijk 17-26. Een uitstekend resultaat van Ritola in deze overgangsklasse. Nu tweede op de ranglijst met twaalf punten uit negen wedstrijden.

Doelpuntenmakers: Hylke van Gorkum 6, Melvin Spoelder 5, Roy Terpstra 5. Stan Terpstra 5, Saskia Gubler 2, Tessa Doedens 1, Britt Terpstra 1 en Manon Voerknecht 1.

Zaterdag 18 februari is de thuiswedstrijd in De Zwet tegen Juventa uit Hardenberg, aanvang 20 uur 35.