Ritola wint ruim van KIOS uit Ruinerwold, 16-24.

Zaterdag 12 maart moesten de korfballers van Ritola naar Ruinerwold om tegen het befaamde KIOS te spelen. Er was in verband met de voorjaarsvakantie twee weken niet gespeeld, maar wel getraind, dus de verwachtingen waren hoog gespannen.

Het liep in de eerste helft helaas niet en binnen vijf minuten stond er een 4-0 stand op het scorebord. Ritola herstelde zich moeizaam, tien minuten later stond het 5-3. Nu kregen de Zuidlaarders de smaak te pakken en met snel en attractief spel werd vijf minuten later de 6-6 gelijke stand door de korf gegooid. Via 6-8 en 7-9 werd de 6-10 ruststand bereikt.

Na de thee werd er meteen flink aangepakt, hetgeen drie treffers opleverde, 8-13. KIOS scoorde 9-13 en opnieuw volgden drie Ritola treffers, 9-16. De wedstrijd leek beslist, maar KIOS vocht nog eens terug en tien minuten voor het eind was het toch weer 13-17. Verder liet Ritola het niet komen en met soms vlot spel werd met 16-24 de eindstand bereikt.

Met deze overwinning staat Ritola op de tweede plaats in deze overgangsklasse. De volgende week wordt de topper tegen NKC uit Nijverdal gespeeld. Indertijd werd hiervan met één doelpunt verschil verloren. Aanvang in De Zwet, zaterdag 18 maart om 18.40 uur.

Doelpuntenmakers: Stan Terpstra 8, Hylke van Gorkum 4, Roy Terpstra 4, Melvin Spoelder 3, Manon Voerknecht 2, Tessa Doedens 1, Saskia Gubler 1 en Britt Terpstra  1.