Ritola wint gemakkelijk van De Wâlden, 17-26.

De korfballers van Ritola hebben de eerste wedstrijd gewonnen van De Wâlden. Met deze wedstrijd begon de zaalcompetitie opnieuw, nu met een kleine competitie van vier teams. Dit alles door de Coronamaatregelen. Na zes weken volgt er een kruisfinale voor promotie naar de overgangsklasse. Ook het publiek was gelukkig weer welkom!

Ritola nam in de eerste helft vlot een 0-3 voorsprong, maar de Friezen weigerden meteen te capituleren en scoorden twee maal, 2-3. Met doelpunten om en om was de stand na ruim een kwartier spelen 4-5. Nu begonnen de Zuidlaarders erg goed te spelen en met amper acht minuten voor het rustsignaal was het inmiddels 6-11.
De rust brak aan met de stand 11-16. In de tweede helft ging Ritola meteen goed van start met drie treffers op rij, waardoor een geruststellende 11-19 stand op het scorebord verscheen. Tien minuten voor het eindsignaal was het 16-26. In de slotfase kwam Roland Jansen voor Willem-Jan Tuinman in de ploeg. Het werd uiteindelijk 17-26.

Doelpuntenmakers:
Hylke van Gorkum 7, Roy Terpstra 6, Tessa Doedens 5, Stan Terpstra 3, Willem-Jan Tuinman 2, Julia Wolthuizen 2 en Saskia Gubler 1.

12 Februari speelt Ritola thuis in Sporthal De Zwet tegen Quick ’21/Vlug & Vaardig.
Aanvang 20.40 uur.