Ritola wint de uitwedstrijd van Drachten, 8-10.

De korfballers van Ritola moesten zaterdag naar Drachten. De thuiswedstrijd werd indertijd met 11-23 verloren. Ondanks het feit dat Drachten onderaan staat in deze overgangsklasse was de spanning voor deze wedstrijd groot.

In de eerste helft bleken de doelpunten moeilijk te maken, mogelijk door het warme weer. Ritola nam wel een 0-3 voorsprong, maar had daar twintig minuten voor nodig. Hierna zorgde Drachten voor 3-3 in vijf minuten. Nog voor de rust doelpuntte Ritola, 3-4. Kort daarop was het rust.

Na de thee scoorde Drachten meteen, 4-4. Via 5-5 en 6-6, waarin de Friezen steeds een puntje voorsprong namen, was het de beurt aan Ritola. Met drie treffers achter elkaar ontstond de voorsprong, 6-9. Het werd 7-9 en met nog tien minuten te spelen en doelpunten om en om werd de eindstand op 8-10 bepaald. Door deze uitslag eindigt Ritola met vijftien punten op de derde plaats en komt het volgend seizoen wegens een andere indeling uit in de hoofdklasse. Drachten blijft in de overgangsklasse.

Doelpuntenmakers: Stan Terpstra 3, Hylke van Gorkum 2, Melvin Spoelder 2, Saskia Gubler 1, Eline Haan 1 en Roy Terpstra 1.