Ritola verzilvert opgelegde kansen niet. Ritola 1 – Drachten 1: 21-25

Zaterdag korfbalde Ritola in een door supporters afgeladen sporthal De Zwet tegen Drachten. Voor aanvang werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor één van de oprichters en grote steunpilaren van de vereniging, Tea Tuinman. Zij overleed vorige week maandag en daarmee is een Ritolist in hart en nieren heengegaan.

De eerste helft van de wedstrijd verliep moeizaam voor Ritola. Tegenstander Drachten scoorde gemakkelijk en Ritola had moeite om de opgelegde kansen te verzilveren. Na een stand van 4-4 liep Drachten te gemakkelijk uit naar 5-12. Een achterstand die in de korfbalsport moeilijk bij te halen is.

Na een ruststand van 10-15 bleek dit ook in de tweede helft waarbij de scores gelijke tred hielden. Deze helft werd nog wel met  11-10 gewonnen door Ritola maar dit was te weinig om de 2 wedstrijdpunten in Zuidlaren te houden. Arjan Pot, Britt Terpstra en topschutter van het tweede team Roland Jansen werden in de loop van de tweede helft nog ingezet. Zij speelden verdienstelijk, maar konden ook niet voorkomen dat Ritola verloor. Eindstand 21-25.

Doelpuntenmakers: Hylke van Gorkum 6, Melvin Spoelder 3, Tessa Doedens 2, Saskia Gubler 2, Roy Terpstra 2, Stan Terpstra 2, Lisa Huizinga 1, Arjan Pot 1, Britt Terpstra 1 en Roland Jansen 1

A.s. zaterdag speelt Ritola in Ermelo tegen Dindoa. Beide teams staan met 6 wedstrijdpunten in de middenmoot.