Ritola verliest van Sparta in Zwolle

Zaterdag moesten de korfballers van Ritola naar Zwolle om tegen Sparta te spelen. Om degradatie te ontlopen moest er gewonnen worden. Ritola had inmiddels een derde geblesseerde speler, Lisa Huizinga was nog niet in staat te spelen, na een lichte hersenschudding.

In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Halverwege stond er een 5-6 op het scorebord. Na 6-8 en 7-9 kwam de rust met een 8-11 achterstand. Volgens de kenners was nog alles mogelijk. De Spartanen brachten de score naar 9-13, waarop het voor Ritola helemaal mis liep. Liefst vijf maal op rij doelpuntte Sparta in ruim tien minuten, terwijl de Drenten uit vele schoten niet wisten te scoren, was de stand 9-18.  In de volgende zes minuten maakte Ritola toch vier doelpunten, 13-18. Na 13-19 was er nog bijna tien minuten te spelen, maar er werd niet meer gescoord. Na deze nederlaag staan beide ploegen met acht punten op plaats zes en zeven. Het onderlinge resultaat is beslissend voor degradatie. Dit is ten nadele van Ritola, terwijl het nog af te werken programma vrijwel identiek is.

Doelpuntenmakers; Melvin Spoelder  4 , Folkert Bergsma 2, Roy Terpstra 2, Stan Terpstra 2, Marjan van Dijk 1, Saskia Gubler 1 en Manon Voerknecht 1.

Zaterdag is de wedstrijd thuis tegen ODIK in de Zwet. Aanvang 18.00 uur.