Ritola verliest van Dindoa uit Ermelo, 19-24.

Zaterdag moesten de korfballers van Ritola tegen Dindoa. Deze ploeg staat op de tweede plaats in deze overgangsklasse. Ritola staat met twaalf punten uit evenveel wedstrijden op de vijfde plaats. Heerenveen staat met tien punten zesde en Sparta Zwolle met negen punten daaronder. Heerenveen en Sparta moesten beiden nog tegen Drachten en beiden nog tegen Odik, dat met nul punten onderaan staat. Er degraderen twee ploegen, dus Ritola was nog niet veilig. Ondanks het verlies van Ritola was de stemming positief, want Heerenveen verloor en eindigt dus met maximaal twaalf punten en het onderling resultaat met Ritola is negatief, dus Heerenveen degradeert waarschijnlijk, tenzij Sparta na winst op Odik, de volgende week verliest van Drachten, dan degradeert Sparta.

Over de wedstrijd tegen Dindoa kunnen we kort zijn. De gasten waren veel agressiever, vooral in de verdediging waardoor de Zuidlaarders moeilijk vrij kwamen en slordig gingen spelen. Vooral in de eerste helft was dit het euvel. De ruststand brak dan ook aan met 8-13 op het scorebord. In de tweede helft ging het niet beter en na tien minuten was de stand 9-17. Hierna werd er beter gepeeld, het publiek begon zich weer te roeren en met nog tien minuten te spelen, stond er 18-21 op het scorebord. Helaas was Ritola niet in staat verder te stunten en het eindresultaat was 19-24.

Doelpuntenmakers; Melvin Spoelder 6 , Roy Terpstra 6, Saskia Gubler 2, Tessa Doedens 2, Marjan van Dijk 1, Hylke van Gorkum 1 en Stan Terpstra 1.

Zaterdag 16 maart uit naar AVO in Assen.