Ritola verliest spannende wedstrijd van Nic., 18-20.

Zaterdag speelden de korfballers van Ritola thuis tegen Nic. uit Groningen. Een groot deel van de wedstrijd waren de spelers uit Zuidlaren gelijkwaardig aan de Groningers. Alleen in de slotfase kwam de thuisclub iets te kort.

In de eerste helft keek Ritola snel tegen een 0-1 achterstand aan. Het werd echter vlot 1-1. Na zeven minuten stond er 3-3 op het scorebord. Doelpunten om en om zorgden voor 7-7 na twintig minuten spelen. Hierna nam Ritola zelfs twee punten voorsprong, 9-7. Beide ploegen doelpuntten hierna twee maal, 11-9 met nog vier minuten op de klok. Helaas kon Ritola deze voorsprong niet vasthouden, integendeel Nic. scoorde vier maal.  Met de stand 11-13 kwam het rustsignaal.

In de tweede helft lieten de Drenten het er niet bij zitten en na tien minuten stond er weer een hoopvolle 14-15 op het scorebord. Na 15-16 scoorde Nic. drie maal en liep uit naar een kansloze achterstand van 15-19. In de slotfase na nog enkele wissels werd de einduitslag 18-20, waarin de wissels nog een flink aandeel hadden.

Doelpuntenmakers: Roland Jansen 4, Melvin Spoelder 3, Saskia Gubler 2, Eline Haan 2, Stan Terpstra 2, Folkert Bergsma 1,  Tessa Doedens 1, Hylke van Gorkum 1, Lisa Huizinga 1 en Roy Terpstra 1.

Zaterdag 7 oktober is de uitwedstrijd tegen OKO in Opende. Aanvang 16.30 uur.