Ritola verliest met grote cijfers van AVO, 19-28.

De door ernstige en langdurende blessures gehandicapte korfballers van Ritola waren niet opgewassen tegen de ploeg uit Assen. Overigens speelde de ingevallen Folkert Bergsma een prima partij en samen met Saskia Gubler en Tessa Doedens wisten zij Melvin Spoelder vaak in scoringspositie te brengen. Maar dit was niet genoeg.

Vlot in het begin van de eerste helft liet AVO zien te willen winnen. Ze namen een voorsprong met 0-2. Ritola antwoordde met een doelpunt, maar de Assenaren schoten met scherp, 1-4. Via 3-7, 5-9 en 6-10, werd de rust bereikt met een 7-13 stand op het scorebord.

In de tweede helft ging het aanvankelijk niet beter. Mandy Terpstra moest met een blessure het veld verlaten, Manon Voerknecht was haar vervangster. De Assenaren liepen uit naar 13-19. Nog één maal zette Ritola aan met als gevolg 16-20. Met nog vier minuten te spelen was het inmiddels 17-23. Het werd in de slotfase nog 19-28.

Doelpuntenmakers: Melvin Spoelder 7, Roy Terpstra 3, Stan Terpstra 3, Lisa Huizinga 2, Folkert Bergsma, Sven van Erp, Tessa Doedens en Manon Voerknecht elk 1.

De volgende week speelt Ritola uit tegen Heerenveen, aanvang 20.00 uur.