Ritola verliest kansloos tegen Drachten, 15-22.

Zaterdag speelden de korfballers van Ritola de laatste competitiewedstrijd tegen Drachten. Met matig spel waren de Drenten niet in staat tegenstand te bieden aan de Friezen. Ook nu weer liet het vlotte aanvalsspel de thuisploeg in de steek, waardoor in de eerste helft het verschil gemaakt werd.

Tot 3-4 was de wedstrijd nog in evenwicht. Hierna scoorde Drachten zes keer op rij, zonder dat Ritola er iets tegen kon doen, 3-10. Net voor het rustsignaal werd de ruststand op 4-10 bepaald.

Na de thee was het aanvankelijk hetzelfde beeld. Halverwege was de stand 8-16. Hierna herpakte de thuisploeg zich enigszins waardoor er 12-17 op het scorebord verscheen. Er gloorde weer enige hoop bij het thuispubliek. Echter Drachten had de smaak te pakken en bepaalde de eindstand op 15-22.

De competitie werd met deze nederlaag slecht afgesloten, maar Ritola eindigt op de derde plaats in deze overgangsklas, hetgeen een goede prestatie is.

Er werd afscheid genomen van Ineke Knijp, zij gaat als arts naar Bonaire. Melvin Spoelder komt Ritola versterken.

Doelpuntenmakers: Hylke van Gorkum 4, Stan Terpstra 4, Roy Terpstra 3, Julia Wolthuizen 2, Tessa Doedens 1 en Manon Voerknecht 1.