Ritola verliest in matige wedstrijd tegen Wit-Blauw, 21-15.

Wit-Blauw uit Kampen is een goede tegenstander. De thuiswedstrijd werd voor de winterstop met 20-20 gelijk gespeeld. Deze wedstrijd werd voor de korfballers van Ritola op een zeer slecht moment gepland. Het viel namelijk in het Hemelvaartskamp van Ritola. Dit jaar voor de vijftigste keer  gehouden in Rolde, met een geweldige deelname. Dit kwam de wedstrijd niet ten goede.

Na tien minuten in de eerste helft stond er een 5-2 achterstand op het scorebord. Het werd nog erger en tien minuten voor de rust was het 8-3. Via 8-4 en 9-5 werd de ruststand bereikt met 11-8.

Hierna leek het in de tweede helft wat beter te gaan. Na doelpunten om en om stond het 15-13. Er moest nog twintig minuten worden gespeeld en het weinige Ritola publiek zag kansen. De spelers van Ritola bleken echter niet opgewassen tegen het forse fysieke spel van de tegenstander en wisten slechts twee maal te scoren, waardoor de einduitslag 21-15 werd.

Doelpuntenmakers: Roy Terpstra 5, Hylke van Gorkum 3, Saskia Gubler 2, Melvin Spoelder 2, Eline Haan 1, Roland Jansen 1 en Britt Terpstra 1.

Zaterdag 3 juni is de thuiswedstrijd tegen AVO uit Assen, aanvang: 15.30 uur.