Ritola trekt aan het kortste eind in boeiende wedstrijd.

Zaterdag korfbalden de selectieteams van Ritola in Ermelo tegen Dindoa. Na verlies van het 2e team, was het de beurt aan de hoofdmacht om niet puntloos de terugreis aan te hoeven vangen. Met een mooi aantal Ritola supporters op de overvolle tribune werd de wedstrijd aangevangen. De sfeer op de tribune deed de kou in de zaal snel vergeten.

Na een daverende start van Ritola kon er na drie minuten van vak worden gewisseld; 0-2. Kansen om deze voorsprong uit te breiden bleven echter uit. De verdere eerste helft nam Ritola veelal een voorsprong van één of twee doelpunten, met af en toe een gelijke stand. De ruststand werd bepaald op 11-13.

De tweede helft startte Ritola weer uitstekend en stond er na goed spel en een zuiver schot al snel 11-15 op het scorebord. Dindoa gaf zich nog niet gewonnen en verkleinde de marge weer naar twee. Na tien minuten wist het goed spelende Ritola deze weer uit te breiden naar drie; 14-17. Hierna scoorde Dindoa tweemaal op rij en groeide het zelfvertrouwen bij hen, terwijl bij Ritola kansen werden gemist en foutjes ongenaakbaar werden afgestraft. Met 19-18 in de 15e minuut, nam Dindoa voor het eerst deze wedstrijd een voorsprong. Tot het einde van de wedstrijd liep Ritola achter de feiten aan en leek een gelijkspel nog het hoogst haalbare, maar vijftien seconden voor tijd maakte Dindoa aan deze illusie een eind. Eindstand 25-23.

Doelpuntenmakers: Roy Terpstra 5, Hylke van Gorkum 4, Melvin Spoelder 4, Stan Terpstra 3, Tessa Doedens 3, Saskia Gubler 2, Mandy Terpstra 1, Lisa Huizinga 1

Zaterdag 13 januari speelt Ritola om 18.30 uur in De Zwet tegen koploper AVO