Ritola speelt zeer goede wedstrijd tegen Heerenveen, 23-17.

Het zaalseizoen werd door de korfballers van Ritola geopend tegen het sterker geachte Heerenveen. Vanaf het begin namen de Zuidlaarders het initiatief met zeer goed spel en een ijzersterke verdediging.

In de eerste helft viel meteen het fysieke spel van de tegenstanders op. Gelukkig trad de uitstekend leidende scheidsrechter hier goed tegen op, zodat er halverwege 5-1 op het scorebord stond. Ook hierna hadden de Drenten het betere van het spel en wisten dit in de score tot uitdrukking te brengen. De pauze brak aan met een geruststellende voorsprong van 13-8.

Een deel van het talrijke publiek was nog niet overtuigd van de mogelijke winst en ook Heerenveen wilde hieraan niet meewerken. Halverwege de tweede helft was de stand dan ook 14-11. Gelukkig zorgde Eline Haan voor 15-11, waarna de score verder werd opgevoerd door de heren tot 19-13. Uiteindelijk werd het 23-17. Opvallend in deze uitslag is dat de dames de meeste doelpunten maakten namelijk  dertien van de drieëntwintig.

Doelpuntenmakers: Eline Haan 4, Saskia Gubler 4, Hylke van Gorkum 4, Mandy Terpstra 3, Tessa Doedens 2, Melvin Spoelder 2, Roy Terpstra 2 en Stan Terpstra 2.

Volgende wedstrijd: Zaterdag 18 november. Uit tegen KIOS uit Ruinerwold.