Ritola speelt remise tegen OWK uit Oostwold, 14-14.

De afgelopen zaterdag moesten de korfballers van Ritola naar OWK, in Oostwold. Het waaide behoorlijk en er werden dan ook weinig doelpunten verwacht. Zo bleek dit ook bij de andere wedstrijden in deze poule. Kampioenskandidaat Nic. uit Groningen verloor met 11-10 van NKC in Nijverdal. AVO uit Assen speelde met 13-13 gelijk  tegen De Meeuwen uit Putten, terwijl  Drachten thuis met 13-14 verloor tegen Sparta uit Zwolle. Door deze uitslagen blijft Ritola derde in deze overgangsklas met veertien punten uit elf wedstrijden, gevolgd door AVO met negen punten.

De wedstrijd begon moeizaam voor Ritola en halverwege stond er een 7-5 voorsprong voor OWK op het scorebord. Gelukkig wist Ritola zich te herpakken en de rust brak aan met een 7-8 stand.

Na de thee werd de score uitgebouwd tot 7-10 en was een verdere uitbouw te verwachten. OWK wenste hieraan niet mee te werken en tien minuten voor het eindsignaal was de stand weer in evenwicht, 11-11. OWK maakte zelfs 12-11, waarna Ritola de stand gelijk trok, 12-12. In de laatste vijf minuten scoorde Ritola twee maal, 12-14. Met nog twee minuten te spelen wist de thuisploeg toch nog twee maal de korf te doorboren, waardoor de eindstand 14-14 werd.

Doelpuntenmakers: Hylke van Gorkum 6, Roland Jansen 3, Saskia Gubler 1, Ineke Knijp 1, Mandy Terpstra 1, Roy Terpstra 1 en Julia Wolthuizen 1.

Zaterdag 28 mei speelt Ritola thuis tegen NKC uit Nijverdal. Aanvang 15.30 uur.