Ritola sleept in slotseconden overwinning in de wacht.

Zaterdag stond voor de korfballers van Ritola de verste uitwedstrijd op het programma. In Barneveld wachtte de ontmoeting met het nog puntloze ODIK. Ritola beschikte na een korte sabbatical gelukkig weer over Lisa Huizinga. De voorlopig geblesseerde en meegereisde Eline Haan bekeek de wedstrijd vanaf de zijlijn.

In de eerste helft ging het gelijk op. Met 5-6 kwam Ritola voor het eerst op voorsprong. Na wederom een achterstand nam Ritola het voortouw met 8-9 en 9-10, maar de voorsprong uitbouwen lukte niet en zo werd de ruststand bepaald op 10-10. Een matige eerste helft in een sfeerloze hal voor de geringe aanwezige Ritola supporters.

Na de rust leek Ritola goed uit de startblokken te komen door een snelle afstandstreffer, 10-11. De thuisploeg ging echter op dezelfde voet verder als in de eerste helft en wist door vooral felle strijd en fysieke kracht in vier minuten driemaal op rij te scoren, 13-11. Door twee strafworpen en een afstandsschot waren de rollen weer omgedraaid; 13-14. Tot het einde van de wedstrijd werd er om en om gescoord en met nog een minuut op de klok stond het 20-20. Spanning alom. Topscorer van de avond met 8 doelpunten, Melvin Spoelder, bracht in de slotseconden de eindstand op 20-21.

Doelpuntenmakers: Melvin Spoelder 8, Roy Terpstra 6, Tessa Doedens 2, Lisa Huizinga 2, Hylke van Gorkum 1, Mandy Terpstra 1 en Saskia Gubler 1

A.s. zaterdag speelt Ritola thuis tegen Drachten/Van der Wiel om 20.45 uur in De Zwet.