Ritola ondervond veel weerstand in eerste play-off wedstrijd.

Zaterdag 9 april speelden de korfballers van Ritola hun eerste wedstrijd van de play-offs tegen Wêz Handich/DOW/TFS. Het gaat om promotie naar de overgangsklasse. Tegen de verwachting in werd het een spannende wedstrijd. In een bomvolle sporthal werd om de doelpunten gevochten.

In de eerste helft werd er om en om gescoord, zonder dat een groter verschil dan twee doelpunten kon worden bereikt. Halverwege was de stand 5-5.Via 7-7 werd de ruststand 9-9.

Na de thee lukte het Ritola om drie doelpunten voor te komen, 12-9. De Friezen antwoordden wel met 12-10. Hierna volgden nog enkele fantastische momenten van Ritola, waarin drie maal werd gescoord, 15-10. Met nog vijftien minuten te spelen leek de strijd beslist, maar Wêz Handich/DOW/TFS wist toch nog twee maal te scoren, 15-12. Verder liet Ritola het niet komen en met 18-14 kwam het eindsignaal.

Doelpuntenmakers: Stan Terpstra 5, Tessa Doedens 3, Ineke Knijp 3, Roy Terpstra 3, Mandy Terpstra 2, Hylke van Gorkum 1 en Willem Jan Tuinman 1.

De volgende week zaterdag 16 april valt de beslissing in de uitfinale, om 20:00 uur, in Houtigehage. De supporters gaan er in een bus naar toe.

Wil je mee met de bus? Geef je uiterlijk dinsdag op via Instagram of door te mailen naar webmaster@ritola.nl