Ritola E1 kampioen 

Het wordt een beetje saai voor de spelers van Ritola E1: alwéér kampioen! Dit keer werd het kampioenschap al na vijf competitiewedstrijden veiliggesteld, met als uitblinker de wedstrijd in Leek tegen KVW’22, waar de ploeg van Ritola met maar liefst 24-0 gehakt maakte van de tegenstanders.

De laatste uitwedstrijd tegen AVO E2 uit Assen was een lastige. De thuiswedstrijd werd met 10-8 gewonnen door Ritola, maar de ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. En dat bleek ook bij de return in Assen. AVO kwam sterk uit de startblokken en was erop gebrand deze voorsprong niet meer uit handen te geven. Maar Ritola knokte zich terug in de wedstrijd en wist een achterstand van 8-4 om te buigen in een 8-8 gelijkspel. De gemoederen liepen hoog op bij de spelers, de coaches en het publiek; er werd bloedfanatiek gekorfbald en aangemoedigd. Maar AVO hield het hoofd cool en wist in de laatste minuut de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

Prachtig om op deze manier – in een wedstrijd waarin iedereen het achterste van z’n tong liet zien – de veldcompetitie af te sluiten. Verliezen hoort er ook bij, en die gouden medaille om de nek maakte een hoop goed! In de zaal gaan Pelle, Jelmer, Elmar, Rohan, Jeske, Sera, Lise, Lore en Madeleine als 8-tal deelnemen aan de D-competitie. Met een wedstrijd als deze in het achterhoofd gaat dat vast helemaal goed komen.